Krka Nemzeti Park

A Krka Nemzeti Parkról interneten láttam egyszer egy fényképet, és annyira megtetszett, hogy elhatároztam, ezt mindenképpen látnom kell. Szerencsénkre ez elég hamar megvalósult. A szállásunk pont a nemzeti park bejáratánál, Skradinban volt.

Krka Nemzeti Park

10 hozzászólás

Lévainé Balogh Bajsai Izabella2012, április 1, - 19:19

Nyaralok Vodicén már 21 éve és nem tudom kihagyni a hajó utat a Krka vízeséshez egy évben sem . Nagyon tetszik maga a hajó út is ahogy a tengerből a hajó amivel kirándulunk delta torkolatba felfelé átmegy a Krka folyón a Krka vízesésig. Mindenkinek csak ajánlani tudom . :)

Hazelmayer Krisztina2012, július 27, - 09:07

Jó napot, átnéztem a képeit, nagyon tetszett. Mi elöször megyünk tengerhez, és szeretnénk ellátogatni Krkára is. Két gyerekkel 8 és 13 éves. Gondolkodtunk meg a Plitvicen is , de szerintem a gyerekenek jobban tetszene a fürdéssel összekapcsolt tájnézés. Pag szigetre szeretnénk menni, de majd csak ott foglalunk szállást. èrdekelne hogy hogyan jutunk el Krkára . Amit kivettem a fórumokból Skradin vároba autóval, ott parkolni, ingyenesen hajóval a bejáratig és ott veszem meg a jegyeket? Nagyon örülnék neki ha egy kis segítséget tudna nyújtani.
Köszönöm szépen
Kristina

Edit2012, július 27, - 10:15

Nekünk Skradinban volt a szállás, így ez adott volt. Ha jól emlékszem, akkor a tengerparti városokból is indul hajó a Krkába, de ezek már nem ingyenesek. A hajóállomáson is meg lehet venni a jegyet a nemzeti parkba, vagy a bejáratnál is. Mi úgy néztük, hogy autóval el lehet menni a bejáratig is, de sokkal szebb hajóval. A gyerekek is jobban élveznék szerintem. A nemzeti park felső részéhez át lehet menni autóval (mi így csináltuk), de hajóval is, csak akkor drágább a jegy. A fenti részen is lehet strandolni, én azt sem hagynám ki. Érdemes korán menni, mert nézelődni sokkal jobban lehet úgy. Ráadásul a felső vízeséseknél van egy olyan, amit szintén ingyenes hajóval lehet csak megnézni, és mi pl lekéstük az utolsó hajót.

Magdi2012, augusztus 11, - 09:59

Kedves Edit !

Mennyibe kerül most a belépő ?

Köszönöm, üdv:
Magdi

Magdi2012, augusztus 13, - 10:27

Kedves Edit !
Köszönöm az infókat :)

üdv: magdi

Edit2012, augusztus 13, - 10:54

Kedves Magdi!

Sajnos nem tudom a kérdésedre a választ.

Kriszta2013, augusztus 8, - 09:12

Kedves Edit!

hány napot érdemes itt eltölteni? Egy nap alatt mindent meg lehet nézni, vagy érdemes 1 éjszakát ott aludni és másnap is visszamenni?

Köszönöm

Edit2013, augusztus 8, - 09:23

A Krka Nemzeti Parkra elég egy nap. Ebben már a strandolás is bele fér simán. Mondjuk érdemes reggel viszonylag korán odaérni, mert később a nagy tömegben már nehéz a vízeséseket olyan jól megnézni, fényképezni meg főleg.

Moldován Mónika2013, október 6, - 17:27

Családommal augusztusban bejártuk az egész Krka nemzeti parkot a vízesésnél fürödtünk is,mindenkinek ajánlom hogyha teheti látogassák meg,hiszem csodálatos élményben fog részesülni garantálom!<3,<3,<3….

Baranyainé2014, április 8, - 12:29

Idén szeptember elején szeretnénk elmenni a Krka Nemzeti parkba. Szállásunk VIR szigetén lesz, innen kirándulnánk. Nagyon megtetszett a a Roski Slap vízesés, de nem tudom hogy juthatnánk el oda. A NP-nak több bejáratából melyik lenne az amin célszerű lenne ezt megközelíteni? Van ott valami átöltözésre alkalmas hely a fürdéshez? Minden hasznos infót nagyon megköszönök!