vízesés

Krka Nemzeti Park

A Krka Nemzeti Parkról interneten láttam egyszer egy fényképet, és annyira megtetszett, hogy elhatároztam, ezt mindenképpen látnom kell. Szerencsénkre ez elég hamar megvalósult. A szállásunk pont a nemzeti park bejáratánál, Skradinban volt.

Krka Nemzeti Park

Ember a vízesés tetején

A vízben lévő kövek elég csúszósak voltak, és eléggé becsapó módon változott a víz mélysége is, így nem lehetett lassan, óvatosan bevizezni magunkat. A vízesés közelébe nem lehetett úszni, egy kordonnal jelölték a strand határát. De egyébként sem hiszem, hogy a víz sodrásától közelebb tudtam volna menni.

Ember a vízesés tetején

Roski Slap vízesései

Mire a felső vízesésekhez értünk, már elég késő volt. Sajnos az egyik vízesést hajóról lehet csak megnézni, és mi lekéstük az utolsót, de legalább tömeg nélkül sétálhattunk, és nézelődhettünk.

Roski Slap vízesései

Fürdés a vízesés alatt

Itt is volt a tavon kialakítva egy strand. Ez olyan igazi, füvön fekvős rész volt, de ami ennél is jobban tetszett, hogy itt szó szerint beállhattunk a vízesés alá. Bár ennek nagyon hideg volt a vize, nem tántoríthatott el bennünket.

Fürdés a vízesés alatt

Mintha nem is folyó lenne

Miután lehűtöttük magunkat, elindultunk sétálni Roski Slap vízeséseit is megnézni. Ez egy kicsit más jellegű volt. Itt nem egy erőteljes folyó nagy vízesései vannak, hanem egy lassan, majdnem lépcsősen csordogáló nyugodt vízfelületek tele növényekkel.

Mintha nem is folyó lenne

      Következő oldal →